Το Aromasin (exemestane) εξήγησε

από τον John Connor

Η αρωμαζίνη είναι ένας αδρανοποιητής στεροειδούς αρωματάσης που χρησιμοποιείται για τη μείωση του κυκλοφορούντος οιστρογόνου. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού καθώς το οιστρογόνο παίζει μια λειτουργία στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Το αρωμαζίνη δεσμεύεται μη αναστρέψιμα με το ένζυμο της αρωματάσης. Αυτό καταστέλλει τη μετατροπή των ανδρογόνων σε οιστρογόνα. Το κυκλοφορούντα οιστρογόνο μπορεί να μειωθεί κατά σχεδόν 85% στις γυναίκες που χρησιμοποιούν αρώματα. Μια τυπική εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι η αναστολή της αρωματάσης είναι παρόμοια στον τύπο από τις γυναίκες. Παρ ‘όλα αυτά, σε δοκιμές, όταν τα αρσενικά χορηγήθηκαν 25mg ημερησίως αρωμαρασίνης, παρατηρήθηκε μέγιστη καταστολή οιστραδιόλης 62 ± 14% στις 12 ώρες.

Ο λόγος για τη διαφορά μπορεί να συσχετιστεί με τις πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις τεστοστερόνης σε νεαρούς άνδρες από ό, τι στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και στον μικρότερο χρόνο ημιζωής του exemestane στα αρσενικά. Ο τελικός χρόνος ημιζωής σε άνδρες (8,9 ώρες) ήταν σημαντικά μικρότερος από τη δημοσιευμένη αξία των 27 ωρών στα θηλυκά. Αυτό μπορεί να είναι μια βάση για πιο τακτική διοίκηση στον Guy (ή γυναίκες που διαχειρίζονται τεστοστερόνη) που θέλουν μέγιστη καταστολή E2.

Η αρωμαζίνη δρα ως ψευδές υπόστρωμα για το ένζυμο της αρωματάσης, καθώς και επεξεργάζεται σε ένα ενδιάμεσο που δεσμεύεται μη αναστρέψιμα με την ενεργό θέση του ενζύμου που ενεργοποιεί την απενεργοποίηση του, μια αντίκτυπο που επίσης κατανοείται ως «αναστολή της αυτοκτονίας». Με άλλα λόγια, το exemestane, με δομικά παρόμοια με τον στόχο των ενζύμων, δεσμεύεται μόνιμα με αυτά τα ένζυμα, εμποδίζοντας έτσι τους να ολοκληρώσουν ποτέ το καθήκον τους να μετατρέψουν τα ανδρογόνα σε οιστρογόνα. Όταν συγκρίνουμε αυτόν τον τρόπο δράσης έναντι άλλων AI, το όφελος καθίσταται σαφές. Το Arimidex μπορεί να απομακρυνθεί από το ένζυμο της αρωματάσης όταν σταματάτε να το παίρνετε, ωστόσο το αρωμαύση δεν θα το κάνει. Ως εκ τούτου, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα ανάκαμψης των οιστρογόνων με αρώματα.

Η αρωμαζίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός κύκλου στεροειδών όταν χορηγούνται αρωματικές ενώσεις όπως η τεστοστερόνη προκειμένου να διαχειριστεί ο οιστρογόνο από την αποχώρηση από τον έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενός τυπικού οιστρογόνου του στεροειδούς μπορεί να αυξηθεί μάλλον υψηλά. Το οιστρογόνο έχει προσδιοριστεί έως και 7 φορές υψηλότερο από το τυπικό σε τύπους σε στεροειδή. Αυτό είναι ακραίο καθώς και μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει κατακράτηση νερού, γυναικομαστία (σχηματισμό θηλυκού ιστού μαστού), αρνητικά αντίκτυπο στη λίμπιντο ή προκαλεί καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Επομένως, προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι πλευρικές επιπτώσεις πρέπει να ελέγχονται οιστρογόνα.

Η αρωμαζίνη όχι μόνο μειώνει την κυκλοφορία οιστρογόνων καθώς και τη σφαιρίνη που δεσμεύει τη φύση, ωστόσο, ενισχύει επίσης την ελεύθερη τεστοστερόνη από ένα επιβλητικό 117%! Η συνολική τεστοστερόνη ενισχύει περίπου το 60%. Επιθεωρήστε την απόδοση του αρωμαασίνης μετά από μόλις 10 ημέρες θεραπείας σε άνδρες.

ΣΥΚΟ. 1. Τα επίπεδα πλάσματος των οιστρογόνων καθώς και των ανδρογόνων μετά από 10 ημέρες καθημερινού εξελιτανίου (25 ή 50 mg) σε υγιή νεαρά αρσενικά (μέσος όρος ± SD, n = 9-11). Για να μετατρέψετε σε μονάδες Systeme Worldwide: οιστραδιόλη, picomoles ανά λίτρο (x3.671); Estrone, picomoles ανά λίτρο (x3.699); Androstedenedione, νανομόλα ανά λίτρο (*0.003492); καθώς και τεστοστερόνη, νανομόλα ανά λίτρο (x0.03467).

Η αρωμαζίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός κύκλου στεροειδών με αρωματικές ενώσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της PCT για να βοηθήσει να διατηρήσει το οιστρογόνο στην ισορροπία τεστοστερόνης υπέρ της τεστοστερόνης. Από όλα τα φάρμακα για τη διαχείριση των οιστρογόνων, η αρώματα φαίνεται να είναι η πιο καλά ισορροπημένη. Αυξάνει την τεστοστερόνη παρόμοια με το arimidex καθώς και μειώνει την οιστραδιόλη περίπου 10% πολύ καλύτερα από το arimidex στον τύπο, καθώς και είναι πιθανό να προκαλέσει λιγότερη ανάκαμψη οιστρογόνων από το arimidex. Λάβετε υπόψη ότι τα 50mg της αρωμαασίνης καθημερινά διατηρούσαν την οιστραδιόλη στην τυπική ποικιλία για τον Guy, οπότε αν πιστεύετε ότι χρησιμοποιείτε έναν αναστολέα αρωματάσης θα συντρίψει τα οιστρογόνα καθώς και αυτή η επιστήμη υποστηρίζει το αντίθετο. Επιπλέον, τα λιπίδια του πλάσματος καθώς και οι συγκεντρώσεις IGF-I στον Guy δεν επηρεάστηκαν από τη θεραπεία με αρώματα. Από τα δεδομένα που έχω ελέγξει, καθώς και τα χρόνια εμπειρίας μου με αυτό το φάρμακο, 25mg αρωμαρασίνης κάθε δεύτερη μέρα είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης σε μέτριες δόσεις τεστοστερόνης. Εάν οι δόσεις τεστοστερόνης αυξάνονται τότε μπορεί να χρειαστούν 25mg καθημερινά για τη διαχείριση οιστρογόνων. Δεδομένου ότι είτε τα υψηλά όσο και τα χαμηλά οιστρογόνα μπορούν να προκαλέσουν πλευρικές επιπτώσεις, όπως τα εργαστήρια χαμηλής λίμπιντο, μπορούν να καθορίσουν την κατάλληλη δόση της αρωμαρασίνης.

Αναφορά:
Φαρμακοκινητική καθώς και δόση που ανακαλύπτει έναν ισχυρό αναστολέα αρωματάσης, αρώματα (exemestane), σε νεαρά αρσενικά

Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Ο John Connor είναι ερευνητής στον τομέα της απόδοσης που βελτιώνει τα φάρμακα καθώς και τη διατροφή που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής του bodybuilding. Ο Connor συνθέτει συχνά την πραγματική εφαρμογή της ζωής αυτών των ενώσεων σε συμβουλευτικό και ακαδημαϊκό ρόλο. Ο Connor είναι επίσης υποστηρικτής της αποποινικοποίησης της αρσενικής ορμόνης που χρησιμοποιεί σε ενήλικες. Ο John Connor δεν υποστηρίζει τους επισκέπτες να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε είδος παράνομης δραστηριότητας. Συμβουλευτείτε πάντα έναν ιατρικό γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος φαρμάκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.